Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Adresse ændring - Børneydelse

Adresseændring

Når et barn anbringes flyttes folkeregister adressen til institutionen. Der kan være individuelle forskelle, oftest i forbindelse med kortvarige anbringelser - dette aftales altid med Norddjurs kommunes sagsbehandler.

Børneydelsen

Når adressen flyttes betyder dette at børneydelsen og ansvaret for barnets/den unges penge til tøj og lommepenge varetages af institutionen, efter gældende takster. Helt konkret betyder det, at det økonomiske tilskud til barnet (Børneydelsen), som udbetales til forældre bortfalder. 

Egenbetaling

Når et barn eller ung anbringes vurderer Norddjurs kommunes sagsbehandler, på baggrund af forældres og eventuelt den unges indkomst, om der skal oprettes en egenbetaling i forbindelse med anbringelsen. Denne beslutning er ud fra gældende lovgivning og praksis i Norddjurs kommune. Børne og Ungecentret har intet med denne beslutning at gøre og derfor ingen indflydelse på denne afgørelse.